ERZURUM / PASİNLER - İbrahim Hakkı İlkokulu

Mrt

3/B sınıfı öğrencileri, öğretmenleri Kübra İlhan rehberliğinde Ülkemizin Tarihi ve Doğal Güzellikleri Sergisi düzenlediler. Birbirinden güzel minyatür eserlerden oluşan sergimizi öğrencilerimizin her biri ülkemizde yer alan şehirleri araştırıp ardından bu şehirlerde var olan tarihi ve doğal güzelliklerden birini seçerek maketini hazırladılar. Böylece doğal ve tarihi güzelliklerimizi yaparak, yaşayarak ve kalıcı bir şekilde öğrendiler.

Mrt

Okulumuz 1-B sınıf öğretmenimiz Sümeyya Yıldırım, 3-A sınıf öğretmenimiz Hasibe Nur Dursunoğlu, 4-B sınıf öğretmenimiz Cahit Coşkun ve İngilizce öğretmenimiz Fatmanur Tortum'un ortak eTwinning projeleri  "WE USE THE LANGUAGE OF LOVE" başladı. Projemiz 6-12 yaş arası çocukları kapsayacaktır.  Akran zorbalığı konusunda hem ailelerin hem de çocukların bilgilendirileceği bir proje olacak. Çocuklar çeşitli etkinliklerle hem bilinçlenecek hem de sürece aktif olarak katılacaklardır.

Ortak ülkeler: Türkiye,Romanya,Fransa

ETWINNING PROJECT: WE USE THE LANGUAGE OF LOVE

Our project will cover children between the ages of 6-

12. It will be a project in which both families and children will be informed about peer bullying. Children will both become conscious and actively participate in the process through various activities.

Mrt

Okulumuzda 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitlerini Anma Günü düzenlendi. Okulumuzun düzenlediği törende başta Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, vatanı için çarpışmaktan ve şehit olmaktan çekinmeyen bütün askerlerimizi; şarkılarla, türkülerle, şiirlerle,tiyatro gösterileriyle andık. Bu duygu yüklü anma töreninde emeği geçen öğrencilerimize teşekkür ederiz.

Mrt

Okulumuzda 12 Mart İstiklal Marşı'nın kabulü kutlandı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'ndan sonra günün anlam ve önemini belirten yazılar ve şiirlerle program devam etti.

Program İstiklal Marşı’nın on kıtasının heyecanlı bir şekilde okuyuşuyla sona erdi. Türk Kurtuluş Savaşının en çetin döneminde, bir millî marşa duyulan gereksinmeyi göz önüne alarak yazılan ve bizlere armağan edilen bu milli marşı, öğrencilerimiz hep bir ağızdan coşku ve gururla okuyarak Mehmet Akif Ersoy’u saygıyla andı.

Mrt

Pasinler Akıl ve Zeka Oyunları Turnuvası'nda birinci olan öğrencilerimiz, Pasinler İlçe Milli Eğitim Müdürü Hakan Çınar'dan madalyonlarını ve katılım belgelerini aldılar.

Mrt

8 Mart Kadınlar Günü panomuzu hazırladık.

Mrt

Türkiye Akıl ve Zeka Oyunları Federasyonu(TAZOF) ve Milli Eğitim Bakanlığımız arasında imzalanan Türkiye Akıl ve Zeka Oyunları İş Birliği Protokolü kapsamında 7 Mart 2024 tarihinde düzenlenen Pasinler Akıl ve Zeka Oyunları Turnuvası’nda okulumuz İbrahim Hakkı İlkokulu öğrencileri tüm kategorilerde birinci olmuştur. Öğrencilerimiz 18 Nisan 2024 tarihinde il turnuvasında ilçemizi temsil edecektir.

Yiğit Ali Göktuğ : Q-bitz

Mihrimah Babagil: Pentago

Asyanur Durak : Mangala

Yağmur Nazlı: Equilibrio

Ali Emir Çelik: Küre

Tüm öğrencilerimizi ve Akıl ve Zeka Oyunları kursu öğretmenimiz Sümeyya Yıldırım’ı tebrik ederiz.

Mrt

Öğrencilerize olası deprem, yangın ve afet durumlarında neler yapmaları gerektiği konusunda AFAD görevlileri tarafından bilgiler verildi. Afetler sırasında doğru olarak bilinen fakat yanlış olan uygulamalar hakkında da bilgiler aktarıldı. Deprem çantası örnekleri gösterildi. Okulumuza afişler asıldı ve broşürler dağıtıldı.

Deprem ve deprem sırasında yaşananlara, depremde insanların nasıl zarar gördüğüne ilişkin tecrübeler paylaşıldı.

Eğitim sonun da öğrencilerimize deprem anında nasıl davranmaları gerektiğini tam kavratabilmek için tatbikat yaptırıldı.

Eğitimi gerçekleştiren AFAD'a teşekkür ederiz.

Şbt

Anasınıflarımız ve 1. Sınıflarımız ortak eTwinning projesine başladı. Projemiz My Event Box; okulumuz öğretmenleri Aliya Demirdiş, Yasemin Hınıslıoğlu, Sümeyya Yıldırım ve Derya Özoltulular rehberliğinde, çeşitli ders içi ve ders dışı etkinliklerle öğrencilerin kendilerini daha iyi ifade etmelerini sağlamayı amaçlamaktadır. Öğrencilerimiz farklı yönlerini ve yeteneklerini keşfedecekleri eğlenceli bir proje sürecinden geçecekler. Projemizde 4 Romanya ve 10 Türkiye ortağı bulunmaktadır.

eTwinning Project: My Event Box
Our project aims to enable students to express themselves better through various in-class and extracurricular activities. They will go through a fun project process where they will discover their different aspects and talents.

Şbt

3/A ve 3/B sınıfı öğrencilerimiz Sosyal Etkinlik Takvimi kapsamında Kültürel Ögelerimiz etkinliği ile kültürümüze ait unsurları okulda sergileyerek geçmişte kullanılan mutfak eşyalarını, kıyafetleri, ev eşyalarını,aksesuarları daha yakından tanıma fırsatı buldular. Eşyaların, kıyafetlerin,aksesuarların nasıl kullanıldıklarını öğrenirken aynı zamanda günümüzle de kıyaslama fırsatı buldular.

Şbt

3/B sınıfı öğrencileri öğretmenleri Kübra İlhan eşliğinde eTwinning projeleri Fairy Tales Began To Talk ile masal anlatımı yaptılar.

Şbt

Projelerde yer alan öğrencilerimizle beraber arkadaşlarını motive etmek, projelere yönlendirmek ve projelerimizi tanıtmak  için okul eTwinning panomuzu hazırladık.

Şbt

1-7 Mart Deprem haftası, deprem bilincinin oluşturulması ve depremlere karşı hazırlıklı olunması amacıyla “Deprem Haftası” olarak kutlanmaktadır. Afetlere karşı hazırlık, zarar azaltma, kurtarma ve iyileştirme çalışmalarının halkın beklentilerine yanıt oluşturan, hızlı, etkin, zamanında hizmet üretebilecek düzeye çıkarılması için , AFAD ekipleri okulumuza gelerek öğrencilerimize eğitim verecektir.

Şbt

Okulumuz genelinde "Astronot Alper" konulu resim yarışması düzenlenecektir.

Şbt

Sosyal Etkinlik Takvimi Şubat ayı kapsamında "Misafir Öğretmenim" etkinliği ile okulumuz öğretmenleri farklı sınıflarda derse girerek çeşitli etkinlikler yaptılar.